Tokaji Aszú 5 puttonyos 2014

Elérhetőség: van raktárkészlet


Termékleírás: Mint minden tokaji pincének, a Pannon Tokaj pincészetnek is legfontosabb és legféltettebb kincse az aszú. Kiváltságos adottságok eredményeképpen jön létre az aszúszem, mely az alapja a világhírnek. Gondos kézi válogatással és hosszú érleléssel készítjük legértékesebb borunkat. A puttonyok száma azt jelzi, hogy egy gönci hordónyi (136-140 l) mustot hány puttony (20-22 kg) aszútésztára öntenek rá. Ezt a borunkat 2 évig hordóban érleltük, egy évig pedig palackban pihent. 10-12 Celsius-ra hűtve ajánljuk fogyasztását édességek vagy hideg libamáj mellé.

Blend of 3 main grape varieties : Furmint, Hárslevelű and Zéta grapes. This aszú wine contains the golden drops of the volcanic slopes of Tokaj. The botrytised aszú berries are soaked in must. After pressing the rich juice is fermented and aged in wooden barrels for at least two years. Apricot, peach, pear, nut and honey in the palate, with long finish. We recommend it to be served at 10-12Celsius with goose liver or sweets.
Double gold Prize from France : Citadelles du Vin/gold medal, Special Prize FIJEV.

Durch das glückliche Zusammenspiel des Klimas und des Terroirs und durch die schonende Handarbeit entsteht der Aszúwein in seiner Form nur im Tokaj. Die Anzahl des Bottichs zeigt an, wieviele trockene Beeren (25 kg je Bottich) in einem 136 Liter großen traditionellen Fass von Gönc eingeweicht werden. Der 5-buttige Aszú mit seinem lebendigen Säuren gibt eine prefekte Balance im Mund. Natürliche Restsüsse. Wein der Könige, König der Weine.
Als Aperitiv, oder perfekte Begleiter von Gänseleber, Früchte und blaue Käse. Trinktemperatur : 10-12 Celsius



Termékspecifikációk:
Alkoholtartalom: 10,92 %V/V
Cukortartalom: 128,5 g/l
Savtartalom: 3,33 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 53,4 g/l
illósav tartalom: 1,11 g/l
Összes kén tartalom: 253 mg/l
Szabad kén tartalom: 43 mg/l
Palackozás dátuma: 2016. 10. 14.