HU

DE

GB

IT

CN

Tanulmányaim:

 

Budapesti Corvinus Egyetem        2004-2006

Élelmiszertudományi Kar

Szőlész-borász szakmérnök

 

Gödöllői Agrártudományi Egyetem      1993-1998

Gyöngyösi Főiskolai Kar

Mezőgazdasági mérnöki szak

Erdészeti szakirány

 

Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola, Tokaj   1989-1993

Biológia tagozat

 

﷯

Született tokajiként elkerülhetetlen volt a találkozásom a borral, hiszen néhány évtizeddel ezelőtt még a városban és a borvidéken minden család művelt egy darabka szőlőt, vagy legalább mindenkinek volt egy-két rokona, aki szőlőtermesztéssel, borkészítéssel foglalkozott. A hegyaljai emberek életét alapvetően meghatározza ez a csodálatos kapcsolat a természettel, amely észrevétlenül, már gyermekkorban kialakul, és végig kísér minket egész életünk során. Így megy ez évszázadok óta és remélem, hogy így is marad az idők végezetéig.

 

Nálunk anyai nagyszüleim műveltek egy 800 négyszögölnyi hagyományos szőlőt. Természetesen bort is készítettek róla, amit a család, a barátok fogyasztottak el a jeles ünnepek, összejövetelek alkalmával, de a találkozás egy régi ismerőssel is jó alkalom volt a koccintásra egy-egy pohárkával. Ennek ellenére én diákként az erdészet és vadgazdálkodás felé fordultam, úgy gondoltam, hogy az én utam a zempléni erdők mélyére vezet. Borászkodással az egyik neves tokaji pincészetnél gyakornokként eltöltött egy év alatt kezdtem „hivatásszerűen” foglalkozni.  Azonnal elvarázsolt a pincék világa, az ültetvények rendezettsége, a szüret várakozásokkal teli, embert próbáló, mégis nagyszerű hangulatú időszaka, a remek borok kóstolásának élménye. Így lett az egyszerű munkavégzésből szerelem, így tértem vissza igazán a gyökereimhez. Ezután egy szintén neves tarcali pincészetnél dolgoztam borászati csoportvezetőként, ahol a gyakorlati munka minden fázisában részt vettem. Itt vált visszavonhatatlanul egyértelművé számomra, hogy egész életemben borral szeretnék foglalkozni. Ebben az ötéves időszakban elvégeztem a Corvinus Egyetem szőlész-borász szakmérnöki képzését, ahol a mindennapi teendőimet jól alátámasztó elméleti ismeretekkel gazdagodtam.

 

2007-től a Pannon Tokaj Kft. tolcsvai birtokán irányítom a munkát, készítem a borokat.

 

A bor ősidők óta az emberi kultúránk része. A bor hagyományt őriz, megtart, táplál, nevel, orvosol, barátságokat köt és ápol. Örömöt szerez, szórakoztat, kedveskedik, simogat, gondolkodtat, kérdez, és gyakran ő maga a válasz.

Egyszerűen jobb emberré tesz.

 

Baráti üdvözlettel:

 

Krimin Attila